Geroosterde tomatensoep met appel en geitenkaas
Deze tomatensoep is extra lekker van smaak doordat je de tomaten vooraf eerst roostert in de oven, daardoor wordt de smaak nog intenser en zoeter! En daarbij hoef je er niet veel voor te doen: je hoeft enkel de tomaten, appels en uien te snijden en deze in de oven te zetten. De oven doet de rest. Vervolgens blender je de geroosterde groenten met de bouillon, garneer je met de Bettine geitenkaas Naturel en voilà, een heerlijke tomatensoep. Je kunt er gerust een broodje bij eten voor een volwaardige maaltijd of je eet de soep als lekker en verantwoord tussendoortje.
Ingrediënten
voor 4 personen1 kg | trostomaten |
200 g | cherry tomaten |
2 | pink lady appels |
1 | gegrilde rode punt paprika (uit pot) |
2 | witte uien |
1 | kleine bol knoflook |
6 takje | peterselie (alleen de blaadjes) |
100 g | Bettine geitenkaas naturel |
2 tl | pul biber (Turkse chilipeper) |
800 ml | groentebouilon |
Olijfolie |
Toppings | |
---|---|
50 g | Bettine geitenkaas naturel |
Peterselie naar smaak | |
Pul biber naar smaak |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijst. Was en snijd de trostomaten, schil en snijd de appels, pel de uien en snijd doormidden en leg alles op een bakplaat. Leg ook de cherrytomaatjes op de bakplaat en besprenkel het geheel met olijfolie, zout en versgemalen peper.
-
Verpak de knoflookbol in aluminiumfolie, voeg een beetje olie toe en leg op de bakplaat.
-
Rooster de groenten in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten, tot ze een donker randje hebben.
-
Knijp de teentjes knoflook uit het velletje. Schep daarna het geheel samen met de pul biber in een grote pan, schenk de bouillon erbij en pureer de soep met een staafmixer en laat nog 10 minuten op een laag vuur doorwarmen.
-
Voeg 100 gram Bettine Garlic & Herbs toe en blijf roeren tot deze helemaal is opgelost.
-
Serveer de soep met stukje Garlic & Herbs Bettine, pul biber en peterselie naar smaak.