#bettinerecepten
Salade met gegrilde groenten en geitenkaas
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen1 | courgette |
2 | winterpenen, geschild |
2 | sinaasappels |
1 | teen knoflook, gepeld |
2 cm | gember, geschild |
4 el | extra vierge olijfolie |
50 g | pompoenpitten |
1 | rode ui |
75 g | Rucola |
100 g | Bettine geitenkaas pearls |
Bereiding
-
Snijd de courgette en winterpeen in repen en bestrijk ze met olie. Grill ze om en om in de grillpan tot ze mooie strepen hebben.
Rasp voor de dressing de schil van de sinaasappel, de gember en de knoflook.
Snijd het vruchtvlees van de sinaasappel tussen de parten uit. Knijp de rest van het sap uit de vliezen en schillen. Meng met de rasp, gember en knoflook en de olijfolie. -
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Snijd de rode ui in reepjes.
Verdeel de rucola over een grote schaal. Verdeel de gegrilde groenten, sinaasappelparten en geroosterde pompoenpitten en ui erover. Bestrooi vervolgens met de pearls. Besprenkel met de dressing en breng op smaak met grof zout en peper.