Carpaccio van gerookte zalm met milde geitenkaas
Ben je op zoek naar een snel en toch indrukwekkend culinair gerecht om je gasten te verrassen? Probeer dan deze zalmcarpaccio. Het ziet er prachtig uit, smaakt heerlijk en staat binnen no-time op tafel. Lekker als voor- of tussengerecht.
Ingrediënten
voor 20 porties1 kg | zalmfilet |
10 el | kappertjes |
rasp van 5 limoenen | |
625 g | Bettine geitenkaas naturel |
100 stuk(s) | mini meringue |
10 stuk(s) | bosui, fijngesneden |
Olijfolie | |
5 tl | kristalsuiker |
10 takjes | dille |
Zout en peper, naar smaak | |
2.5 tl | chili flakes |
Bereiding
-
Snijd de bieslook zeer fijn en voeg deze toe aan 30 el olijfolie. Breng op smaak met suiker, chiliflakes, peper en zout.
-
Snijd de verse zalmfilet in kleine stukjes, en leg in de marinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de zalm minstens 1 uur marineren in de koelkast.
-
Verhit olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en frituur de kappertjes in ongeveer 2 minuten tot ze krokant en lichtbruin van kleur zijn.
-
Plaats de zalm stukjes met de Bettine geitenkaas stukjes om en om in een rechte lijn op het bord.
-
Werk het geheel af met de gefrituurde kappertjes, meringue, bosui, limoenrasp en dille.