1389---Bruschetta's-met-bieten,-geitenkaas-en-rozemarijn
#bettinerecepten

Bruschetta's met bieten, geitenkaas en rozemarijn

Wat een fantastische smaakcombinatie, deze bruschetta’s met bieten en een spread van geitenkaas en rozemarijn. Deze heerlijke hapjes zijn zo op, dus maak er vooral wat extra.

Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
1 stokbrood
150 g gekookte rode biet
200 g Bettine geitenkaas naturel
1 takje rozemarijn
150 g bramen
1 scheutje olijfolie
peper en zout

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de grillstand aan. Leg alvast een vel bakpapier op een bakplaat.
    2. Snijd het stokbrood in plakjes. Leg de plakjes brood op de bakplaat en smeer ze met een bakkwastje in met een beetje olijfolie. Rooster de stokbroodjes gedurende een minuut of vijf in de oven tot ze knapperig zijn. Houd ze goed in de gaten om verbranden te voorkomen.
    3. Maak ondertussen de spread. Snijd de biet in grove parten. Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en hak grof. Houd een klein beetje achter voor de garnering.
    4. Gooi de biet, 125 gram van de geitenkaas en het grootste deel van de rozemarijn in het hakmolentje van een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Maal er een mooie gladde spread van.
    5. Besmeer de geroosterde stokbroodjes met de spread. Verkruimel de overgebleven geitenkaas.
    6. Garneer de broodjes met de bramen, gehakte rozemarijn en wat geitenkaas.

Gemaakt door desandwichformule.

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.

Meer lekkere recpeten voor aperitief en voorgerechten

1054
#receptenvoorprofessionals Mini burgers met rode biet, geitenkaas, avocado, spinazie en gemarineerde rode uien

Tegenwoordig groeit de vraag naar vegetarische opties, ook in de horeca. Deze vegetarische hamburger is perfect voor diverse gelegenheden, zoals bij een high tea, wijn- of bierproeverij, als vegetarische lunch of als borrelhapje. De burger is compact en stevig van structuur, dus gegarandeerd genieten van elke hap!

1075
#receptenvoorprofessionals Flammkuchen met gerookte zalm en geitenkaas

Flammkuchen duikt steeds vaker op in de horeca, of het nu als lunch, borrelhapje of zelfs als diner wordt geserveerd. Deze veelzijdige lekkernij past perfect bij elke gelegenheid en zal je gasten zeker verrassen. De gerookte zalm voegt een culinaire dimensie toe aan de flammkuchen, terwijl de geitenkaas bovenop zorgt voor een romige smaak.

mousse geitenkaas rode bietjes 3
#receptenvoorprofessionals Mousse van geitenkaas met rode bietjes

Ontdek onze verrukkelijke Bettine geitenkaas en rode bietjes mousse, een snel te bereiden culinair hoogstandje. Tip van de chef! Serveer de mousse in een glas of op een amuselepel en laat het kort rusten in de koelkast voor het opdienen. Hierdoor komen de dieprode accenten van de roze mousse prachtig naar voren, wat zorgt voor een schitterende presentatie! De mousse is zijdezacht en verrassend van smaak, met een vleugje pittigheid dankzij de alfalfa.

1077
#receptenvoorprofessionals Groene groenten salade met quinoa, geitenkaas en pistachenoten

Salades met geitenkaas zijn een klassieker op de menukaart, maar deze variant biedt wellicht nieuwe inspiratie voor jouw horecazaak! Met knapperige groene asperges als seizoenshoogtepunt en een romige geitenkaastopping is deze salade een ware traktatie. Perfect voor een smakelijke lunch, maar ook als royale portie voor het diner. TIP: deze variant is vegetarisch. Mocht je toch op zoek zijn naar een salade met een hartige bite van vlees, hebben wij ook geitenkaasjes met spek.

verse zalm carpaccio
#receptenvoorprofessionals Verse zalm carpaccio met geitenkaas

Ben je op zoek naar een snel en toch indrukwekkend culinair gerecht om je gasten te verrassen? Probeer dan deze zalmcarpaccio. Het ziet er prachtig uit, smaakt heerlijk en staat binnen no-time op tafel. Lekker als voor- of tussengerecht.

856
#bettinerecepten Vijgentaartjes met geitenkaas

Deze heerlijke mini taartjes met zoete vijgen en Bettine geitenkaas zijn leuk om te serveren tijdens het kerstdiner of leuk om eens te serveren tijdens een andere feestelijke gelegenheid. Vijgen zijn een heerlijk ingrediënt voor in de herfst en de winter. De taartjes zijn snel klaar in de oven en hebben weinig voorbereidingswerk nodig. Het lekkerst is als ze lauwwarm zijn, want dan is de geitenkaas nog lekker zacht. Er is altijd reden voor een feestje met deze taartjes!

Mini geitenkaas mangotaartjes
#bettinerecepten Mini geitenkaas mangotaartjes

Mango en geitenkaas zijn een echt droompaar. Daarom hebben wij deze mini bladerdeegtaartjes gemaakt, zo lekker en toch zo eenvoudig. Het zijn maar een paar simpele stappen en het staat binnen een half uur op tafel. Simpel genoeg, toch? En niet onbelangrijk, het smaakt geweldig. En nu krijg jij het recept. ♡

1213
#bettinerecepten Geitenkaas risotto bitterballen

Op zoek naar een lekkere amuse? Probeer dan deze risotto bitterballen met Bettine geitenkaas uit! Deze bitterballen zijn perfect voor bij de borrel, maar je kunt ze dus ook heel goed als een soort voorgerechtje serveren. Met een beetje geluk heb je er een aantal over en kan je de dag erna er ook nog van snoepen.

1298
#bettinerecepten Salade van rood fruit met geitenkaas en rosé

Lekkere frisse fruitsalade met rode vruchten en geitenkaas pearls. Afgemaakt met een dressing van frisse rosé, gembersiroop en walnotenolie. Het frisse van het fruit is in perfecte balans met de zachte smaak van de geitenkaas. Een chique afsluiter van je diner.

1018
#bettinerecepten Salade met gegrilde groenten en geitenkaas
Tomaat, pesto, olijfolie en geitenkaas
#bettinerecepten Tomaat, pesto, olijfolie en geitenkaas

Less is more! Soms is een recept zo makkelijk maar wil je het toch delen, omdat het gewoon erg lekker is.

verse zalm carpaccio
#bettinerecepten Verse zalm carpaccio met geitenkaas

Wil je indruk maken met een mooi voorgerecht zonder hiervoor uren in de keuken te staan? Zie hier dit geweldige recept dat in een mum van tijd op tafel staat. Het enige wat tijd kost is het marineren van de zalm en dat maakt dat jij lekker even iets anders kunt doen.