#bettinerecepten
Bruschetta's met bieten, geitenkaas en rozemarijn
Wat een fantastische smaakcombinatie, deze bruschetta’s met bieten en een spread van geitenkaas en rozemarijn. Deze heerlijke hapjes zijn zo op, dus maak er vooral wat extra.
Totale tijd
10 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen1 | stokbrood |
150 g | gekookte rode biet |
200 g | Bettine geitenkaas naturel |
1 takje | rozemarijn |
150 g | bramen |
1 scheutje | olijfolie |
peper en zout |
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de grillstand aan. Leg alvast een vel bakpapier op een bakplaat.
- Snijd het stokbrood in plakjes. Leg de plakjes brood op de bakplaat en smeer ze met een bakkwastje in met een beetje olijfolie. Rooster de stokbroodjes gedurende een minuut of vijf in de oven tot ze knapperig zijn. Houd ze goed in de gaten om verbranden te voorkomen.
- Maak ondertussen de spread. Snijd de biet in grove parten. Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en hak grof. Houd een klein beetje achter voor de garnering.
- Gooi de biet, 125 gram van de geitenkaas en het grootste deel van de rozemarijn in het hakmolentje van een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Maal er een mooie gladde spread van.
- Besmeer de geroosterde stokbroodjes met de spread. Verkruimel de overgebleven geitenkaas.
- Garneer de broodjes met de bramen, gehakte rozemarijn en wat geitenkaas.