mousse geitenkaas rode bietjes 3
#bettinerecepten

Mousse van geitenkaas met rode bietjes

De mousse van Bettine geitenkaas en rode bietjes is overheerlijk en snel gemaakt. Tip! Serveer de mousse in een glas of op een amuselepel en laat het nog even in de koelkast staan voordat je het opeet, dan verschijnen er accenten van een mooie dieprode kleur in de roze mousse, wat een prachtig eindresultaat geeft! De mousse is zacht en verrassend van smaak, de alfalfa maakt het geheel wat pittiger.

Totale tijd 75 minuten

Ingrediënten

voor 10 personen
2 x 125 g Bettine geitenkaas naturel
100 ml slagroom
50 ml mascarpone
150 g gekookte rode bietjes
alfalfa
pistachenoten
Keukenspullen
staafmixer
handmixer
vork
lepel
10 glaasjes als voorgerecht of ongeveer 15 iets kleinere amuseglaasjes/amuselepels
spuitzak

Bereiding

  1. Klop de mascarpone los met een vork en roer hierna de geitenkaas erdoor heen tot een smeuïg en glad mengsel ontstaat. Pureer de gekookte bietjes met een staafmixer. Schep de puree van de bietjes door het mascarpone geitenkaasmengsel. Klop de slagroom stijf met de handmixer en schep deze vervolgens door het pureemengsel. Schep voorzichtig totdat er een mooie luchtige mousse ontstaat.

  2. Verdeel de mousse met eventueel een spuitzak over de glaasjes en garneer deze met kruimels geitenkaas, crushed pistachenootjes en plukjes alfalfa. Plaats de glaasjes nog een half uur tot een uur in de koeling alvorens ze te serveren.

Keukenspullen

  • staafmixer
  • handmixer
  • vork
  • lepel
  • 10 glaasjes als voorgerecht of ongeveer 15 iets kleinere amuseglaasjes/amuselepels
  • spuitzak
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.

Meer lekkere nagerechten

mousse geitenkaas rode bietjes 3
#receptenvoorprofessionals Mousse van geitenkaas met rode bietjes

Ontdek onze verrukkelijke Bettine geitenkaas en rode bietjes mousse, een snel te bereiden culinair hoogstandje. Tip van de chef! Serveer de mousse in een glas of op een amuselepel en laat het kort rusten in de koelkast voor het opdienen. Hierdoor komen de dieprode accenten van de roze mousse prachtig naar voren, wat zorgt voor een schitterende presentatie! De mousse is zijdezacht en verrassend van smaak, met een vleugje pittigheid dankzij de alfalfa.

1217
#bettinerecepten Winterse Kaasplank met geitenkaas, honingboter en uiencompote

Serveer jij tijdens aankomende feestdagen een winters kaasplankje? Dan moet je ook zeker zelf een uiencompote maken en misschien wel het allerlekkerst: honingboter. In combinatie met de Bettine No3 en een stukje Kaltbach… té lekker!

1388
#bettinerecepten Geitenkaas cheesecake met kersen en sinaasappel
809
#bettinerecepten Cookie dough op basis van geitenkaas

Dit cookie dough recept is zonder toegevoegde suikers een gezondere keuze voor een zoet dessert, lekker voor jong en oud!

Bettine Dutch Baby-27-3
#bettinerecepten Dutch baby met verse vijgen, geitenkaas en veldsla

Wat is er lekkerder dan lekker met een boek op de bank te zitten en een versgebakken lekkernij te ruiken die langzaam zijn geur door je hele huis verspreidt? We genieten erg van zulke momenten. Een van onze favoriete gezellige recepten uit de oven is momenteel de Dutch Baby. De populaire ovenpannenkoek is een echte ontbijtklassieker geworden. Dutch baby is afkomstig uit Amerika. Het is eigenlijk een kruising tussen een pannenkoek en een soufflé. Tijdens het bakken komt de pannenkoek namelijk heel erg omhoog, om vervolgens weer in te zakken. Daarbij ontstaat de zo karakteristieke rand van de Dutch baby. Het is heerlijk makkelijk te bereiden in slechts een paar stappen en doet de harten van volwassenen en kinderen sneller kloppen. De Dutch Baby maakt niet alleen indruk met zijn smaak, maar ook met zijn ongelooflijk luchtige deeg. Het basisrecept voor het pannenkoekenbeslag is heel eenvoudig en kan snel worden bereid met slechts een paar ingrediënten die je thuis zeker op voorraad hebt. Dit zijn eieren, melk, bloem, zout en boter en voila, je kunt meteen beginnen met de bereiding van je ovenpannenkoek.

1304
#bettinerecepten Gegrilde ananas met geitenkaas topping

Een fantastisch en simpel dessert met héél veel smaak. Van deze gegrilde ananas met geitenkaasroom wil je zeker meer dan één portie! Gebruik voor het recept verse ananas, dat is namelijk lekkerder dan ananas uit blik. Perfect gerecht voor na een uitgebreide barbecue toch?

1214
#bettinerecepten No Bake Goat's cheesecake

Dit is echt de meest perfecte en gemakkelijke no-bake goat's cheesecake ooit. Door dit recept te volgen, krijg je een smeuïg en romig dessert dat mooi opstijft in de koelkast. In tegenstelling tot gewone cheesecake, is no-bake goatscheesecake niet overdreven zwaar. Het is licht zoet en perfect verfrissend!

1304
#bettinerecepten Gegrilde ananas met geitenkaas topping

Een fantastisch en simpel dessert met héél veel smaak. Van deze gegrilde ananas met geitenkaasroom wil je zeker meer dan één portie! Gebruik voor het recept verse ananas, dat is namelijk lekkerder dan ananas uit blik. Perfect gerecht voor na een uitgebreide barbecue toch?