kaasplank geitenkaas
#bettinerecepten

Kaasplank met Bettine Grand Cru, Naturel en Bettine Blanc gerijpt

De perfecte kaasplank maken is helemaal niet moeilijk, wij geven jou dan ook graag goede tips hoe je zelf het perfecte kaasplankje kunt samenstellen.

  • Vegetarisch
  • Specialiteiten
  • Nagerechten
  • Snacks
  • Kerst
  • Kaasplank
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
125 g Bettine Naturel
Bettine Grand Cru
200 g Bettine gerijpt rolletje
75 g groene olijven
25 g blauwe bessen
1 handjevol frambozen
2 verse vijgen
1 takje cherrytomaten
2 verse dadels
20 g toast met vijgen en zaden (Jos Poell)
1 handjevol notenmix
pompoenpitjes
honing
pesto

Bereiding

    1. Haal het gerijpte rolletje minstens één uur en de Grand Cru twee uur van tevoren uit de koeling, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. De smaken en geuren komen dan goed tot hun recht. Het is zonde om de kaasjes koud te eten. 
    2. Op deze kaasplank ligt een milde verse kaas, een licht pittige kaas met witschimmelkorst en een oude halfharde kaas. Het staat het mooist om een oneven aantal kaasjes op de plank te hebben liggen. 
    3. Het is voor de smaak en afwisseling lekker om er andere ingrediënten bij te serveren zoals noten, fruit en crackers. Ontpit de dadels en vul deze met de Bettine Naturel. Schep de olijven in een schaaltje. Serveer er desgewenst een schaaltje met groene pesto bij. 
    4. Snijd de Grand Cru in blokjes en snijd enkele plakjes van het gerijpte rolletje. Serveer de kaas op een mooie kaasplank. Leg alle ingrediënten op de plank en zorg ervoor dat de kazen niet tegen elkaar aan liggen. Plaats daartussen het fruit, de noten, de crackers, de olijven en een schaaltje met honing totdat de plank goed gevuld is. 

    Serveertip: serveer bij de kaasplank grote glazen bijpassende wijn of port. Vooruit, een lekker biertje mag ook.  

Je kunt ongeveer 150 gram kaas per persoon aanhouden voor bij de borrel. Maak je een kaasplankje voor bij het dessert, houd dan 75 gram per persoon aan. 

bettine-gerijpte-geitenkaas-200g
bettine-grand-cru-4kg-half-harde-geitenkaas
bettine-naturel-125g-verse-geitenkaas
Landscape background 3840x2160
Bettine Grand Cru 4 kg
Bettine Grand Cru

Uit 2140 kazen van over de hele wereld werd Bettine Grand Cru in 2006 uitgeroepen tot 'Beste kaas van de Wereld'. Het geheim? Verse, natuurlijke ingrediënten van dichtbij, vakmanschap en engelengeduld. Bettine Grand Cru krijgt minimaal tien maanden lang natuurlijke rijping tot hij zijn unieke smaak heeft bereikt: vol, pittig en puur. Een rijke compagnon van een goed glas wijn of port, voor een groots genietmoment. Bettine Grand Cru is verkrijgbaar voor groothandels als wiel van 4 kilogram, om te versnijden.