
#bettinerecepten
Gepofte zoete aardappel met geitenkaas
Totale tijd
60 minuten
Ingrediënten
voor 2 personen125 g | Bettine geitenkaas met honing |
2 | zoete aardappelen |
1 handjevol | bieslook |
1 teen | knoflook |
Peper en zout | |
Olijfolie |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden. Besprenkel beide helften met een beetje olie en een snufje zout en peper. Wikkel alle helften zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie of bakpapier.
-
Bak ze ongeveer 45 minuten in de oven totdat de zoete aardappels lekker zacht zijn. Meng in een bakje de Bettine geitenkaas met verse fijngehakte bieslook en een uitgeperste teen knoflook. Schep een lepel van het geitenkaasmengsel op een halve zoete aardappel en plaats deze zonder de aluminiumfolie nog voor 10 minuten terug in de oven