#bettinerecepten
Romige eenpans tomatenorzo met geitenkaas
Dit eenpans gerecht met geitenkaas en tomatenorzo is superromig en mega lekker. Je maakt alles in één pan. Dat betekent naast weinig afwas ook nog eens weinig nadenken na een drukke dag. Win-win!
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen1 | ui |
0,5 | rode peper |
250 g | cherrytomaten |
1 el | olijfolie |
1 tl | venkelzaad |
400 g | tomatenblokjes met Italiaanse kruiden (blik of pak) |
300 g | orzo (pasta) |
500 ml | groentebouillon van tablet |
125 g | Bettine verse geitenkaas naturel |
verse basilicum (plantje) |
Voorbereiding
-
- Snipper de ui. Snijd de rode peper fijn. Halveer de cherrytomaatjes.
- Verhit de olie in de pan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de rode peper en het venkelzaad en fruit 1 min. mee.
- Voeg de cherrytomaten toe en bak 2 min. mee.
- Voeg de tomatenblokjes, orzo en bouillon toe, roer goed door. Breng opnieuw aan de kook. Kook 10 minuten, of tot de pasta gaar is.
- Snijd de helft van de basilicum fijn. Verkruimel de geitenkaas. Roer de fijngesneden basilicum en de helft van de geitenkaas door de orzo.
- Serveer de pasta in een diep bord. Garneer met de rest van de geitenkaas en de blaadjes basilicum. Breng royaal op smaak met versgemalen peper.