Romige eenpans tomatenorzo met Bettine geitenkaas - 3840x2160px
#bettinerecepten

Romige eenpans tomatenorzo met geitenkaas

Dit eenpans gerecht met geitenkaas en tomatenorzo is superromig en mega lekker. Je maakt alles in één pan. Dat betekent naast weinig afwas ook nog eens weinig nadenken na een drukke dag. Win-win!

  • Verse geitenkaas
  • Vegetarisch
  • Hoofdgerechten
  • Lente
  • Herfst
  • Zomer
  • Winter
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
1 ui
0,5 rode peper
250 g cherrytomaten
1 el olijfolie
1 tl venkelzaad
400 g tomatenblokjes met Italiaanse kruiden (blik of pak)
300 g orzo (pasta)
500 ml groentebouillon van tablet
125 g Bettine verse geitenkaas naturel
verse basilicum (plantje)

Voorbereiding

    1. Snipper de ui. Snijd de rode peper fijn. Halveer de cherrytomaatjes.
    2. Verhit de olie in de pan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de rode peper en het venkelzaad en fruit 1 min. mee.
    3. Voeg de cherrytomaten toe en bak 2 min. mee.
    4. Voeg de tomatenblokjes, orzo en bouillon toe, roer goed door. Breng opnieuw aan de kook. Kook 10 minuten, of tot de pasta gaar is.
    5. Snijd de helft van de basilicum fijn. Verkruimel de geitenkaas. Roer de fijngesneden basilicum en de helft van de geitenkaas door de orzo.
    6. Serveer de pasta in een diep bord. Garneer met de rest van de geitenkaas en de blaadjes basilicum. Breng royaal op smaak met versgemalen peper.

     

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.