#bettinerecepten
Mini tarte tatin met geitenkaas en peer
Ken jij de viral tarte tatins al? Je stapelt de lekkerste ingrediënten op elkaar, legt er een plakje bladerdeeg overheen en bakt het af in de oven. Super makkelijk dus!
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
voor 6 stuks2 | conference peren |
100 g | Bettine geitenkaas Pearls |
1 el | olie |
2 el | honing |
1 | rol vers bladerdeeg (270 gram) |
5 g | verse tijm |
bakplaat met bakpapier |
Voorbereiding
-
- Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de peer in de lengte. Snijd in dunne plakken.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd in 6 rechthoeken.
- Verdeel de olie en honing op 6 plekken over de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel achtereenvolgens per plek 1 takje tijm, ca. 10 tot 15 Bettine geitenkaas Pearls en één waaier van ca. 3 tot 4 plakjes peer op elkaar. Breng op smaak met wat zout. Leg het bladerdeeg erover en druk goed aan.
- Bak de tarte tatins in het midden van de voorverwarmde oven. in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
- Verdeel de rest van de geitenkaasbolletjes en nog wat tijm over de taartjes. Serveer warm of koud.
Ook lekker als hoofdgerecht met een frisse veldsla of rucola salade.