Flammkuchen met groene asperges en geitenkaas - 3840x2160px
#bettinerecepten

Flammkuchen met groene asperges en geitenkaas

Flammkuchen is heerlijk voor elke gelegenheid, of het nu als lunch, borrelhapje of avondmaal is. Deze variant is perfect afgestemd op het seizoen met de toevoeging van knapperige groene asperges. Samen met de crème fraîche, romige Bettine geitenkaas en hartige baconkruiden vormt het een echt voorjaarsgerecht.

  • Geitenkaasbolletjes
  • Lunch
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Lente
  • Zomer
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
125 g spekreepjes
300 g (dunne) groene asperges
1 rol flammkuchendeeg (koelvers)
125 g crème fraîche
100 g Bettine Pearls
1 citroen

Voorbereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200°C  Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ca. 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
    2. Snijd ondertussen de harde onderkant van de asperges.
    3. Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover. Leg de asperges erop samen met de spekjes.
    4. Bak in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Garneer met de geitenkaasparels en citroenrasp.
Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!