vijgencarpaccio met geitenkaas
#bettinerecepten

Vijgen carpaccio met Bettine geitenkaas

Een heel eenvoudig gerechtje, dat er werkelijk prachtig uitziet. Vijgen met gerijpte geitenkaas zijn een fantastische smaakcombinatie. Een beetje balsamicosiroop erover en klaar ben je.

Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
8 vijgen
200 g Bettine gerijpte geitenkaas
85 g veldsla
30 g pijnboompitten
30 g pompoenpitten
Balsamico siroop, naar smaak

Bereiding

  1. Snijd de vijgen en het gerijpte rolletje geitenkaas in dunne plakjes. Leg de vijgenschijfjes om en om met de plakjes Bettine geitenkaas gerijpt, in een cirkel.

  2. Verdeel de veldsla over de borden.

  3. Rooster de pijnboompitten.

  4. Verrijk de carpaccio met de geroosterde pijnboompitten en pompoenpitten. 

  5. Schenk de balsamicosiroop van binnen naar buiten in een dun straaltje over de vijgencarpaccio met geitenkaas.

Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.