1280
#bettinerecepten

Traybake met groentes, geitenkaas en eieren

Deze prachtige traybake is vegetarisch en heeft een heerlijk lentetintje. De combinatie van deze lentegroentes en geitenkaas is zeer smaakvol. De verse kruiden maken het recept helemaal af.

Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
200 g radijsjes
100 g groene aspergetips
1 courgette
3 sjalotjes
1 citroen
4 el vierge olijfolie
100 g tuinbonen uit de diepvries, ontdooit
6 eieren
200 g Bettine geitenkaas naturel
20 g verse groene kruiden: peterselie, munt en dille
zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Halveer de radijsjes, snijd de eindjes van de aspergetips, snijd de courgette in plakken van 0,5 cm dik, snijd de sjalotten in parten en de citroen in dunne plakjes

  3. Kwast een bakplaat met opstaande rand in met de helft van de olijfolie en verdeel de gesneden groenten met de tuinbonen en plakjes citroen erover.

  4. Breek de eitjes op verschillende plekken boven de groenten en verdeel de schijfjes Bettine geitenkaas naturel erover. Breng op smaak met peper en zout.
    Bak de tray 25-30 minuten in de oven, tot het ei gestold is en de groenten licht geroosterd zijn. 

  5. Hak ondertussen de verse kruiden fijn. Bestrooi de traybake voor het serveren met de kruiden en besprenkel met de rest van de olijfolie.

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.