Emmi-768-LR
#bettinerecepten

Tomatensalade met warme geitenkaas

Deze tomatensalade met warme geitenkaas is een heerlijke en eenvoudige manier om wat flair aan je maaltijd toe te voegen. De combinatie van sappige tomaten, waterkers, ontbijtspek en de geitenkaas zorgt voor een heerlijke smaak en textuur. Het is een perfecte lichte maaltijd voor warmere dagen. Deze salade is gemakkelijk te maken en je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig. Het resultaat is een heerlijk geurende en smaakvolle salade die perfect past bij een glas Sancerre en goed gezelschap.

  • Verse geitenkaas
  • Nieuw
  • Lente
  • Zomer
  • Salades
  • Salades
  • Hoofdgerechten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
700 g verschillende soorten en groottes tomaten
1 kleine rode ui
2 el rode wijnazijn
25 g amandelschaafsel
50 g ontbijtspek
200 g Bettine geitenkaas naturel
50 g waterkers
2 el olijfolie
2 el appelstroop

Bereiding

    1. Snijd de tomaten in plakken en de rode ui in dunne reepjes. 
    2. Meng de rode ui met de rode wijnazijn. Zet apart. 
    3. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan. 
    4. Bak vervolgens in dezelfde koekenpan het spek uit. Schep uit de pan en bak de plakken geitenkaas in het spekvet goudbruin aan één kant. 
    5. Verdeel de tomaten, waterkers en uien over een schaal en leg de geitenkaas erop.
    6. Bestrooi met het amandelschaafsel, verkruimel de spekjes erover en besprenkel met olijfolie en appelstroop. 

Houd je van pittig eten? Dan is deze salade lekker met een schepje harissa.