#bettinerecepten
Spinaziepasta met geitenkaas Pearls
Verbeter je pesto door er spinazie aan toe te voegen. Niet alleen vormt dit een fantastische smaakcombinatie met Bettine geitenkaasparels en bacon, maar het voegt ook stiekem extra groenten toe aan je maaltijd, zonder dat je het merkt.
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen300 g | penne/rigatone |
1 | (bio) citroen |
30 g | basilicum |
120 g | (baby) spinazie |
1 | teen knoflook |
50 g | geroosterde pijnboompitten |
4 el | olijfolie |
100 g | ontbijtspek |
100 g | Bettine geitenkaas Pearls |
staafmixer met hakmolen |
Voorbereiding
-
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
- Rasp ondertussen de citroen en snijd de vrucht in parten. Doe een deel van de spinazie, citroenrasp, basilicum, knoflook, 30 gram pijnboompitten, olie, zout en peper in een blender. Mix tot een gladde massa. Voeg de rest van de spinazie toe en blend opnieuw.
- Verhit een pan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant.
- Voeg de saus toe aan de pasta en warm 2 min. door. Voeg eventueel wat kookvocht toe.
- Verdeel de pasta over borden, verkruimel het spek en verdeel samen met de geitenkaasbolletjes erover. Garneer met de pijnboompitten, wat basilicum en versgemalen peper. Lekker met een partje citroen.