Samosa met geitenkaas
Wat een heerlijke hapjes heeft Muna van @tothemoen gemaakt! Het is een simpel recept met weinig ingrediënten, maar met heel veel smaak. Wij zijn dan ook dol op deze smaakvolle hapjes die op een originele manier gepresenteerd zijn.
Ingrediënten
voor 5 personen125 g | Bettine geitenkaas naturel |
5 | loempia deegvellen gehalveerd |
1 | witte ui, gesneden in halve ringen |
1 | rode ui, gesneden in halve ringen |
2 el | olijfolie |
1 el | balsamico azijn |
1 el | honing |
1 el | verse of gedroogde tijm |
zout & peper, naar smaak | |
chilisaus |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak de uien op laag vuur totdat ze zacht en gekarameliseerd zijn.
-
Voeg de azijn, honing, tijm en naar smaak zout en peper toe en bak kort mee.
Verkruimel de Bettine geitenkaas en voeg dit toe aan het uimengsel. -
Verdeel een lepel van de vulling op de linker onderkant van het filodeeg. Vouw de rechter onderhoek naar boven zodat er een driehoekje ontstaat. Vouw nu net zolang door totdat je een driehoekje overhoudt.
-
Bestrijk de samosas met een beetje olijfolie. Leg de samosa’s op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 20 minuten goudbruin.
-
Serveer met chilisaus.
-
Je kan de samosa's eventueel ook frituren.