Samosa met geitenkaas
#bettinerecepten

Samosa met geitenkaas

Wat een heerlijke hapjes heeft Muna van @tothemoen gemaakt! Het is een simpel recept met weinig ingrediënten, maar met heel veel smaak. Wij zijn dan ook dol op deze smaakvolle hapjes die op een originele manier gepresenteerd zijn.

  • Vegetarisch
  • Verse geitenkaas
  • Recepten
  • Tapas
  • Aperitief & voorgerechten
  • Snacks
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

voor 5 personen
125 g Bettine geitenkaas naturel
5 loempia deegvellen gehalveerd
1 witte ui, gesneden in halve ringen
1 rode ui, gesneden in halve ringen
2 el olijfolie
1 el balsamico azijn
1 el honing
1 el verse of gedroogde tijm
zout & peper, naar smaak
chilisaus

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak de uien op laag vuur totdat ze zacht en gekarameliseerd zijn. 

  3. Voeg de azijn, honing, tijm en naar smaak zout en peper toe en bak kort mee.
    Verkruimel de Bettine geitenkaas en voeg dit toe aan het uimengsel. 

  4. Verdeel een lepel van de vulling op de linker onderkant van het filodeeg. Vouw de rechter onderhoek naar boven zodat er een driehoekje ontstaat. Vouw nu net zolang door totdat je een driehoekje overhoudt. 

  5. Bestrijk de samosas met een beetje olijfolie. Leg de samosa’s op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 20 minuten goudbruin. 

  6. Serveer met chilisaus.

  7. Je kan de samosa's eventueel ook frituren.

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.