Rode koolsla met watermeloen en geitenkaas
#bettinerecepten

Rode koolsla met watermeloen en Bettine no3

Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
1 verse maiskolf (of 1 klein blikje mais)
2 el olijfolie
1/4 rode kool
1 kleine rode ui
1/2 citroen
1 tl komijnzaad
1 tl gemberpoeder
400 g watermeloen
250 g Bettine No3
50 g waterkers
1 klein handje koriander
Zout en peper

Bereiding

  1. Verhit een grillpan op het vuur. Kwast de maiskolf in met een eetlepel olijfolie.

  2. Grill de mais rondom in de grillpan zodat er mooie grillstrepen ontstaan, zo’n 10 minuten. Keer regelmatig.

  3. Snijd ondertussen de rode kool en rode ui in zo dun mogelijke reepjes, dit kan ook met een mandoline. 

  4. Meng ze met het rasp en het sap van de halve citroen, het komijnzaad en de gemberpoeder. Breng op smaak met wat zout.

  5. Snijd de watermeloen en Bettine No.3 in plakken en vervolgens in kleinere driehoeken.

  6. Verdeel de rodekoolsla over een grote schaal en bestrooi met de waterkers en koriander. 

  7. Leg de meloen en geitenkaas plakken erop en bestrooi met wat extra zwarte peper.

Landscape background 3840x2160
Bettine No3 3000x3000px
Bettine No3

Melken. Stremmen. Rijpen. Niet voor niets heeft deze gerijpte, smeuïge geitenkaas de eerste prijs gewonnen op een internationale kaas en zuivelbeurs! Bettine No3 Gerijpte Geitenkaas is heerlijk fris en boterzacht met een delicaat en eetbaar korstje. Dankzij haar vorm wordt de smaak intenser naarmate ze van buiten naar binnen rijpt. Ambachtelijke verleiding tot in elke hoek. Dat proef je!