#bettinerecepten
Rode koolsla met watermeloen en Bettine no3
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen1 | verse maiskolf (of 1 klein blikje mais) |
2 el | olijfolie |
1/4 | rode kool |
1 | kleine rode ui |
1/2 | citroen |
1 tl | komijnzaad |
1 tl | gemberpoeder |
400 g | watermeloen |
250 g | Bettine No3 |
50 g | waterkers |
1 klein handje | koriander |
Zout en peper |
Bereiding
-
Verhit een grillpan op het vuur. Kwast de maiskolf in met een eetlepel olijfolie.
-
Grill de mais rondom in de grillpan zodat er mooie grillstrepen ontstaan, zo’n 10 minuten. Keer regelmatig.
-
Snijd ondertussen de rode kool en rode ui in zo dun mogelijke reepjes, dit kan ook met een mandoline.
-
Meng ze met het rasp en het sap van de halve citroen, het komijnzaad en de gemberpoeder. Breng op smaak met wat zout.
-
Snijd de watermeloen en Bettine No.3 in plakken en vervolgens in kleinere driehoeken.
-
Verdeel de rodekoolsla over een grote schaal en bestrooi met de waterkers en koriander.
-
Leg de meloen en geitenkaas plakken erop en bestrooi met wat extra zwarte peper.