1017
#bettinerecepten

Pumpkin spice pizza met gerijpte geitenkaas

Zelfgemaakte pizza is het allerlekkerst. We gebruiken in dit recept een paprikabodem van Magioni (maar je kunt zeker ook een andere groente bodem kiezen). Geitenkaas en pompoen is een superlekkere combi met de rauwe ham en de spinazie. Dit is echt een pizza die zeker de moeite waard is om eens te proberen!

  • Vegetarisch
  • Gerijpte geitenkaas
  • Recepten
  • Hoofdgerechten
  • Pizza
  • Groenten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
1 kleine oranje pompoen
1.5 tl 5 kruidenpoeder
1 el olijfolie
4 paprika bodems Magioni
200 g el crème fraîche
4 handjevol (baby) spinazie
200 g Bettine gerijpte geitenkaas
4 takje tijm
100 g rauwe ham
50 g gepelde pistachenoten

Bereiding

  1. Halveer de pompoen en verwijder de draden uit de binnenkant. Snijd de pompoen in dunne parten. Spreid uit over een bakplaat en bestrooi met het vijfkruidenpoeder en besprenkel met olijfolie. Rooster 20 minuten in de oven.

  2. Besmeer de pizzabodems met de crème fraîche en verdeel de spinazie erover.

  3. Snijd de gerijpte geitenkaas in dunne plakken.

  4. Haal de pompoenparten uit de oven en verdeel over de pizza.

  5. Leg de plakken geitenkaas en rauwe ham ertussen en bestrooi met de tijm en pistachenoten.

  6. Bak de pizza in 10-15 minuten in de oven, tot de geitenkaas goudbruin kleurt. Snijd in punten.

Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.