#bettinerecepten
Plaattaart met geitenkaas en tomaten
Zelfgemaakte pizza’s zijn het lekkerst! Wanneer je geen tijd of zin hebt om uitgebreid te koken, maak je gemakkelijk en snel deze plaattaart. Voor het gemak kies je voor een kant- en klaar deeg en beleg deze met alle toppings die je lekker vindt. Ideaal en toch nog een beetje gezond, vooral deze versie met heerlijke vleestomaten en het gerijpte rolletje van Bettine geitenkaas.
Totale tijd
35 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen1 pakje | volkoren pizzadeeg |
1 pakje | pizzasaus |
200 g | Bettine gerijpte geitenkaas |
1 handjevol | basilicumblaadjes |
3 | vleestomaten |
25 g | pijnboompitjes |
olijfolie | |
sesamzaadjes | |
Italiaanse kruidenmix |
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in plakjes. Doe dit ook bij het Bettine gerijpte rolletje. Leg het bakpapier op de bakplaat, rol het pizzadeeg over de hele bakplaat uit en vouw de randen wat dikker.
- Bak het deeg alvast 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal het uit de oven en bestrijk het deeg met de pizzasaus en beleg rijkelijk met de tomaten en geitenkaas. Bestrooi de binnenkant van de pizza met pijnboompitjes en verdeel de basilicumblaadjes over het geheel.
- Bestrijk de zijkanten van de pizza met de olijfolie en bestrooi met sesamzaadjes en Italiaanse kruiden. Bak de pizza nog 10 minuten.