Pittige pompoen met linzen, quinoa en whipped geitenkaas - 3840x2160px
#bettinerecepten

Pittige pompoen met linzen, quinoa en whipped geitenkaas

Voor deze herfstdagen een heerlijk pittig pompoengerecht met linzen, quinoa en whipped geitenkaas. Ook nog eens een eiwitrijk gerecht met maar liefst minimaal 25 gram eiwit per persoon!

Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
1 middelgrote pompoen
1 bakje trostomaatjes
200 g beluga linzen (gedroogd)
70 g quinoa
50 g geroosterde walnoten
250 g Bettine geitenkaas naturel
75 g volle kwark
2 el honing (of agave siroop)
0,5 citroen (sap)
1 el paprikapoeder
1 el knoflookpoeder
1 tl rode pepervlokken
2 el olijfolie

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in schijven en verwijder de pitten.
  3. Meng het paprikapoeder, het knoflookpoeder en de rode pepervlokken met de olijfolie. Besmeer hiermee de snijvlakken van de schijven pompoen. Schuif de pompoen in het midden van de oven en bak in ca. 35 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de pompoen).
  4. Zet de laatste 5 minuten van de oventijd de trostomaatjes ook in de oven om even mee te roosteren.
  5. Meng voor de whipped geitenkaas met een staafmixer de geitenkaas, de kwark, de honing, het citroensap en wat versgemalen peper tot een smeuïge saus.
  6. Kook intussen zowel de linzen als de quinoa volgens de verpakking gaar. Giet de linzen en quinoa af. Meng ze door elkaar.  
  7. Serveer de linzen en quinoa met de geroosterde pompoenschijven, de trosmaatjes en de whipped geitenkaas. Rits hierover het groen van de takjes tijm, strooi er nog wat versgemalen peper over en serveer.
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.