924
#bettinerecepten

Oosterse salade met Bettine geitenkaas, peultjes en sesamdressing

Geitenkaas is lekker in allerlei soorten gerechten! In deze Oosterse salade met peultjes en sesamdressing heb je lekker veel frisse groenten bij elkaar met wat pit van de rode peper en een smaakvolle sesamdressing.

  • Vegetarisch
  • Geitenkaasbolletjes
  • Recepten
  • Hoofdgerechten
  • Salades
  • Zomer
  • Gezond
  • Salades
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
100 g Bettine geitenkaasbolletjes
250 g peultjes
10 radijsjes, in plakjes
1 wortel, geraspt
125 g Chinese kool, in dunne reepjes
2 bosuitjes, in ringetjes
1 rode peper, fijngesneden
2 el sojasaus
1 el gembersiroop
1 el sesamolie
peper en zout, naar smaak
cashewnoten en alfalfa om te garneren

Bereiding

  1. Blancheer de peultjes 5 minuten in kokend water. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken.

  2. Schep de peultjes om met de radijs, wortel, Chinese kool, bosui en rode peper.
    Klop een dressing van de sojasaus, gembersiroop en sesamolie en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  3. Verdeel de dressing en geitenkaas over de salade en garneer met cashewnoten en alfalfa.

Dit recept is gemaakt door Debbie van Deb's Bakery & Kitchen.

Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!