Luchtige geitenkaasmousse met bacon en dadels 1
#bettinerecepten

Luchtige geitenkaasmousse met bacon en dadels

Wie is er nou niet gek op een lekkere dip! Deze luchtige geitenkaasmousse met bacon en dadels van Deb's Bakery & Kitchen heeft het allemaal! De romigheid, het zoute accent van de bacon en de bite en zoetigheid van de dadels. Heerlijk op een toastje, maar ook top om je chips of aardappelwedges in te dippen!

  • Verse geitenkaas
  • Nieuw
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Zomer
  • Tapas
Totale tijd 30 minuten

Ingrediƫnten

voor 6 personen
150 g bacon, plakjes
250 g Bettine geitenkaas naturel
125 ml griekse yoghurt
4 el honing
2 el olijfolie
1 el water
Zout en peper
2 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes
2 sjalotjes, gesnipperd
12 medjoul dadels (grof gehakt)
2 el balsamicoazijn

Bereiding

  1. Bak de bacon krokant in een pan of in de oven op 200 graden.
  2. Doe de geitenkaas, yoghurt, 2 el honing, olijfolie en water in een food processor en mix tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de rozemarijn in een pan, haal eruit en karameliseer de sjalotjes vervolgens in wat olijfolie. Voeg de dadels, azijn en rest van de honing toe. Laat iets inkoken.
  4. Verdeel het dadelmengsel, de bacon en rozemarijn over de geitenkaasmousse en besprenkel met wat olijfolie.