#bettinerecepten
Lentebeschuitjes met avocado en geitenkaas pearls
Ontdek deze heerlijke lentebeschuitjes met Bettine geitenkaas Pearls! Perfect voor ontbijt, brunch of tijdens Pasen. En ze zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens super snel te maken.
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
5 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen4 | volkoren beschuiten |
2 | kleine rijpe avocado's |
4 | radijzen |
1 | bakje tuinkers |
1/4 | citroensap |
100 g | Bettine geitenkaas Pearls |
30 g | geroosterde zaden en pitten |
2 | takjes peterselie en wat bieslook |
1 | takje verse munt (of citroenmelisse) |
versgemalen peper en zout | |
1 | handje eetbare bloemetjes |
Voorbereiding
-
- Kruis de radijzen met een mesje viermaal en leg ze in een glas met ijskoud water en het liefst wat ijsblokjes. De radijzen zullen dan open gaan staan als een bloem. Dit kan je ook de avond van tevoren doen. Het glas laat je dan in de koelkast staan tot gebruik.
- Knip de peterselie en bieslook zo fijn mogelijk. Meng de kruiden dan met de geitenkaas pearls. Maal hierboven peper en naar smaak eventueel nog zout. Schep dit alles voorzichtig nog eens om.
- Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees met een vork fijn. Besprenkel met het citroensap, zodat de avocadospread straks niet verkleurt!
- Verdeel de avocadospread over de 4 beschuiten.
- Verdeel de kruidige geitenkaas pearls over de avocadospread.
- Knip wat mini bosjes van de tuinkers af en verdeel over de beschuiten.
- De radijsjes zullen in de tussentijd open zijn gaan staan. Droog ze even goed af en plaats op elke beschuit een radijs.
- Strooi de zaden en pitten over de beschuitjes uit.
- De beschuit is door de avocadospread al heerlijk romig van smaak en samen met de frisse en zachte geitenkaas pearls niet te versmaden… Houd je van een zoet accent, dan zou je iets honing of agave siroop over de geitenkaas pearls uit kunnen schenken.
- Maal tot slot wat peper over de beschuitjes.
- Plaats op elk beschuitje wat blaadjes munt en de eetbare bloemetjes.