Kerstster van bladerdeeg met geitenkaas
Perfect om te serveren als borrelhap tijdens de feestdagen: deze kerstster van bladerdeeg met geitenkaas! Ook leuk om samen te bakken met kinderen. Succes gegarandeerd!
Ingrediënten
voor 6 personen20 | vierkante plakken bladerdeeg |
375 g | Bettine geitenkaas naturel |
60 | amandelen |
honing | |
3 takje | tijm |
1 | ei |
TIP | |
---|---|
zeezout | |
sesamzaad | |
bessencompote |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
-
Teken met potlood een kerstster op het bakpapier.
-
Snijd elk bladerdeegplakje in 4 stroken.
-
Plaats in het midden van elk strookje een stukje Bettine geitenkaas naturel.
-
Smeer de geitenkaas lichtjes uit. Druppel wat honing op de geitenkaas en voeg wat fijngesneden tijm toe.
-
Leg op de vulling één amandel en zorg dat deze een stukje boven het bladerdeeg uitsteek.
-
Rol het bladerdeeg op tot een rolletje, zorg dat de amandel een stukje aan de bovenkant blijft uitsteken. Vouw de onderkant van het rolletje dicht. Klop een eierdooier los en bestrijk het rolletje met de eidooier. TIP: Besprenkel het rolletje met zeezout, peper en sesamzaad.
-
Plaats het rolletje op het bakpapier in de kerstster vorm. Herhaal dit tot de kerstster helemaal gevuld is met de rolletjes. Bak de kerstster 20 tot 30 minuten tot deze gaar en goudbruin kleurt.