Japaleno poppers
#bettinerecepten

Jalapeno Poppers met geitenkaas, Gruyère en Appenzeller

Manon van Hoe vetter de Better maakte een heerlijk spicy hapje van de barbecue met maar liefst 3 verschillende kazen! Bettine No3 schittert in een vulling naast Zwitserse Gruyère en Appenzeller. Wil je dit gerecht alleen met geitenkaas maken, dan kan dat natuurlijk ook! Het zilte van het ontbijtspek, de pittige chipotle mayonaise en de romige vulling zijn een geweldige combinatie.

  • Gerijpte geitenkaas
  • Nieuw
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Aperitief & voorgerechten
  • Zomer
  • BBQ
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 6 personen
15 Jalapeño’s
2 el roomkaas
250 g Bettine No3
2 el geraspte Gruyère kaas
2 el geraspte Appenzeller kaas
10 plakjes ontbijtspek
Chipotle Mayonaise
3 el mayonaise
1 el gesneden chipotle

Bereiding

    1. Snijd de Jalapeño’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
    2. Meng de 4 kazen door elkaar en prak het tot een mooi geheel.
    3. Stop het kaasmengsel in elke helft van de Jalapeno. Voeg daarna de 2 helften weer samen zodat het weer een gehele Jalapeño peper is.
    4. Omwikkel de Jalapeno’s met ontbijtspek.
    5. Leg de Jalapeno Poppers 15-20 minuten op de BBQ totdat ze gaar zijn.
    6. Meng de mayonaise met de chipotles tot een saus.
    7. Serveer de Jalapeno Poppers op een plank met de chipotle mayo en onderkinnen kweken maar
Landscape background 3840x2160
Bettine No3 3000x3000px
Bettine No3

Melken. Stremmen. Rijpen. Niet voor niets heeft deze gerijpte, smeuïge geitenkaas de eerste prijs gewonnen op een internationale kaas en zuivelbeurs! Bettine No3 Gerijpte Geitenkaas is heerlijk fris en boterzacht met een delicaat en eetbaar korstje. Dankzij haar vorm wordt de smaak intenser naarmate ze van buiten naar binnen rijpt. Ambachtelijke verleiding tot in elke hoek. Dat proef je!