Groene groenten salade met quinoa, geitenkaas en pistachenoten
Een heerlijke salade van groene asperges met diverse soorten groene groentes, milde Bettine geitenkaas en een friszure balsamico dresssing. Op en top genieten!
Ingrediënten
voor 2 personen100 g | quinoa |
200 g | Bettine geitenkaas schijfjes |
100 g | rucola sla |
1 | courgette |
150 g | groene asperges |
1 | komkommer |
1 klein stronkje | broccoli |
1 | avocado |
2 | tenen knoflook, gepeld en geperst |
Olijfolie | |
Peper en zout naar smaak |
Bereiding
-
Meng voor de dressing de olijfolie, azijn en honing in een kom. Pel en snijd de knoflook fijn en voeg samen met de fijngehakte peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
-
Spoel de quinoa af in een zeef. Doe de quinoa in een pan en voeg twee delen water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Even omscheppen en breng op smaak met zout en peper. Snij de harde onderkant (ongeveer 4 cm) van de asperges en kook ze 2 minuten in licht gezouten water. Laat de asperges vervolgens snel afkoelen in koud water en laat ze uitlekken. Blancheer ondertussen de broccoliroosjes tot ze beetgaar zijn.
-
Schaaf de courgette in plakken. Smeer de plakken in met wat olijfolie en knoflook en gril de plakken lichtbruin aan beide zijdes. Halveer de komkommer en schaaf in de lengte met een kaasschaaf of mandoline in gelijke dunne plakken. Pel en hak de pistachenoten grof.
-
Snijd de avocado in plakjes en bouw de salade op door alle groenten en de quinoa toe te voegen aan de sla. Besprenkel de salade met de dressing.
-
Maak je salade af door de schijfjes verse geitenkaas van Bettine op de salade te leggen. Bestrooi de salade met de gehakte pistachenoten.