#bettinerecepten
Geroosterde pompoen met gerijpte kaas en salie-botersaus
De dagen mogen dan donkerder zijn, maar een verwarmend gerecht uit eigen keuken na een lekkere herfstwandeling in het bos, dat is pure verwennerij. Deze geroosterde pompoen met Bettine gerijpte geitenkaas en een salie-botersaus is perfect voor zo'n dag!
Totale tijd
45 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen1 | kleine oranje pompoen |
1 el | olijfolie |
0.5 tl | chilivlokken |
200 g | gnocchi |
2 | takjes salie |
2 | teentjes knoflook |
75 g | roomboter |
100 g | Bettine gerijpte geitenkaas |
Zout en peper |
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de pompoen en schep de zaadlijsten eruit. Snijd de pompoen voorzichtig in dunne parten (ongeveer 16 stuks).
- Verdeel de parten over een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met de chilivlokken.
- Rooster de pompoenparten in 25 minuten gaar in de oven.
- Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud. Haal de blaadjes van de takjes salie en hak de knoflook fijn.
- Laat de boter smelten in een koekenpan, laat deze op laag vuur bruinen. Voeg de salie en knoflook toe en bak twee minuten mee in de hete boter.
- Schenk het grootste gedeelte van de boter met de knoflook en salie in een kommetje. Voeg de gnocchi toe aan de hete pan met het restje boter en bak twee minuten op hoog vuur bruin.
- Leg in elk bord vier pompoenschijven en verdeel de gnocchi ertussen. Snijd de geitenkaas in plakken en verdeel ook deze over de borden.
- Schenk als laatste de botersaus erbij.
- Bestrooi met peper en zout.