#bettinerecepten
Geitenkaassalade met bramendressing
Tijdens Bettine Saladay maakt Pauline van Uit Pauline's Keuken deze heerlijke geitenkaas salade met bramendressing.
Totale tijd
15 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen2 stronkjes | baby Romaine |
100 g | rucola slamelange |
1 | komkommer |
1/2 | rode ui |
1 | appel |
2 | avocado's |
150 g | bramen |
100 g | Bettine geitenkaas Pearls |
handje | basilicum |
40 g | pistachenoten |
Voor de dressing | |
---|---|
100 g | bramen |
1 tl | honing |
1 el | balsamico azijn |
3 el | olijfolie |
peper en zout |
Bereiding
-
- Mix alle ingrediënten voor de bramendressing in een keukenmachine glad. Zeef de dressing door een fijne zeef en breng het op smaak met peper en zout. Zet de dressing even apart.
- Haal de blaadjes van de baby romaine los en was ze. Dep ze droog en verdeel ze samen met de rucola slamelange over een grote schaal. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten en verdeel deze over de salade.
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schaaf het vruchtvlees wederom in dunne plakjes met een kaasschaaf. Uiteraard kan je het ook gewoon met een mes snijden.
- Snijd de rode ui in halve ringen, de appel in plakjes en verdeel deze samen met de avocado-plakjes en de bramen over de salade. Verdeel de bolletjes Bettine geitenkaas over de salade en voeg ook wat verse basilicum toe.
- Garneer de geitenkaas salade met wat gehakte pistachenootjes en de bramendressing.
-