Geitenkaas op toast met gekarameliseerde rode uien, druiven, honing en pijnboompitten
De combinatie fruit en geitenkaas komt steeds vaker voor in onze recepten en als je het proeft begrijp je wel waarom. Het is een perfecte smaakbalans tussen zoet en hartig. Probeer vooral deze toast met geitenkaas, gekarameliseerde ui en druiven. We maken hem af met pijnboompitten en honing. Enjoy!
Ingrediënten
voor 5 personen1 | grote witte ui |
30 g | ongezouten roomboter |
200 g | Bettine gerijpt |
honing | |
pijnboompitten | |
druiven | |
ronde toastjes |
Bereiding
-
Snijd de uien in halve ringen en verhit ondertussen de boter in een koekenpan.
-
Voeg de uien bij de gesmolten boter en draai het vuur laag. Stoof de uien op een zacht vuurtje en roer ze om de paar minuten gedurende ongeveer 25-30 minuten.
-
Tegen die tijd zullen ze zacht en goudkleurig worden. Hoe langer je de uien bakt, hoe zoeter en bruiner ze worden.
-
Snijd de Bettine gerijpte kaas in plakjes en leg ze op de ronde toastjes. Schep een theelepel hete gekarameliseerde uien op de kaasplakjes.
-
Strooi hierover de pijnboompitten, een halve druif en giet er een beetje honing over.