Gebakken geitenkaasdip met kruiden
Deze gebakken geitenkaasdip van Deb's Bakery & Kitchen is heel makkelijk te maken, maar heeft een groots effect! De smaken vullen elkaar goed aan en doordat het een warme dip is, is het ook perfect als voorgerecht met wat lekkers. Maar bij de borrel met wat chips is het ook niet te versmaden!
Ingrediënten
voor 4 personen300 g | Bettine geitenkaas naturel |
100 g | roomkaas |
1 | teentje knoflook, geperst |
1 el | olijfolie plus extra om te besprenkelen |
2 takjes | rozemarijn, alleen de blaadjes |
3 takjes | tijm, alleen de blaadjes |
5 | blaadjes salie |
peper en zout |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een kleine ovenschaal klaar.
-
Doe alle ingrediënten in de foodprocessor en maal tot een gladde dip. Breng de dip op smaak met peper en zout. Je kunt het ook met de staafmixer pureren of met de hand door elkaar mengen. Dan moet je wel de kruiden fijnhakken.
-
Schep de geitenkaasdip in de ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en bak de dip 15 tot 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
-
Lekker met chips, stokbrood of rauwkost.