Gebakken geitenkaas paprikadip
Dit wordt vast en zeker een nieuwe favoriet op feestjes en bij de borrel! Een heerlijke romige, warme geitenkaasdip met een kruidige paprikasmaak die je met rauwkost, brood of toastjes eet. Die schaal is zo leeg!
Ingrediënten
voor 4 personen300 g | Bettine geitenkaas naturel |
100 g | roomkaas |
100 g | geroosterde paprika, uitgelekt en droog gedept |
0.5 tl | chilivlokken |
1 teentje | knoflook, geperst |
2 el | olijfolie + extra om te besprenkelen |
Peper en zout, naar smaak |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Doe alle ingrediënten in de kom van de foodprocessor en pulse tot één geheel.
-
Wanneer je het met de hand doet, meng dan alles behalve de geroosterde paprika door elkaar. Snijd de geroosterde paprika heel fijn en meng dat door de geitenkaasdip.
-
Schep de dip in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Besprenkel met wat extra olijfolie en bak de geitenkaas paprikadip in het midden van de oven in 15 – 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
-
Serveer met lekkere rauwkost, stokbrood of toastjes.