#bettinerecepten
Flammkuchen met gerookte zalm en geitenkaas
Ben je ook zo gek op gerookte zalm met dille? Wij kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Vooral als het gecombineerd wordt met rode ui, kappertjes, geitenkaas en crème fraîche op krokant gebakken flammkuchen.
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
voor 2 personen1 | rol flammkuchendeeg (Tante Fanny) |
100 g | Bettine geitenkaas naturel |
50 g | créme fraîche |
1 bosje | dille |
150 g | gerookte zalm |
1 | rode ui |
kappertjes | |
2 el | olijfolie |
zout, peper |
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het flammkuchendeeg uit op de met bakpapier bekleede bakplaat. Snijd de ui in dunne halve ringen. Spoel de kappertjes af met water en laat deze uitlekken.
- Verdeel een laagje créme fraîche over het deeg, verdeel hierover de uiringen en de kappertjes. Leg hierop de plakjes geitenkaas en bak onderin de oven in ongeveer 12 minuten gaar.
- Hak de dille fijn en meng ongeveer de helft met olijfolie. Snijd de zalm in reepjes. Beleg het flammkuchendeeg met zalm en besprenkel met het olijfolie-dille mengsel. Bak hierna nog 3-4 minuten in de oven.
- Bestrooi met de resterende dille.