1056
#bettinerecepten

Eenpersoonquiches met geitenkaas en kruiden

Ben je op zoek naar een recept voor een vegetarische quiche? Stop dan met zoeken, want deze groentequiche met geitenkaas, is overheerlijk! Binnen 30 minuten zet je hem al in de oven.

Totale tijd 70 minuten

Ingrediënten

voor 8 personen
Ingrediënten voor het deeg:
250 g meel
125 g boter
45 ml koud water
1 tl zout
1 tl suiker
citroenrasp van een ½ citroen
Ingrediënten voor de vulling:
125 g Bettine naturel
2 eieren
50 ml room
0.5 tl knoflookpoeder
0.5 tl zout
zwarte peper
kruidenbundel: dille, peterselie, koriander
bosui

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  2. Meng bloem, boter, koud water, zout, suiker en de schil van een halve citroen in een keukenmachine. Er ontstaat een elastische bal. 

  3. Verdeel deze in 8 gelijke delen en verdeel elke bal in de siliconen cups (een siliconen vorm voor cupcakes). 

  4. Als je keramische cups gebruikt, vet ze dan eerst in. Zet de vorm met het deeg 15 minuten in de koelkast. Meng de geitenkaas, twee eieren, wat room, zout, peper en knoflookpoeder. Bewaar één schijfje van de kaas voor de decoratie. 

  5. Hak de kruiden fijn en meng ze door het kaas-eimengsel. Giet het mengsel in de bakjes met het deeg. 

  6. Bak de kleine quiches in een voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten gaar. Serveer ze warm met wat kruimels verse geitenkaas erop. Ze zijn ook ideaal voor een picknick.

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.