Eenpersoonquiches met geitenkaas en kruiden
Ben je op zoek naar een recept voor een vegetarische quiche? Stop dan met zoeken, want deze groentequiche met geitenkaas, is overheerlijk! Binnen 30 minuten zet je hem al in de oven.
Ingrediënten
voor 8 personenIngrediënten voor het deeg: | |
---|---|
250 g | meel |
125 g | boter |
45 ml | koud water |
1 tl | zout |
1 tl | suiker |
citroenrasp van een ½ citroen |
Ingrediënten voor de vulling: | |
---|---|
125 g | Bettine naturel |
2 | eieren |
50 ml | room |
0.5 tl | knoflookpoeder |
0.5 tl | zout |
zwarte peper | |
kruidenbundel: dille, peterselie, koriander | |
bosui |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 190 graden.
-
Meng bloem, boter, koud water, zout, suiker en de schil van een halve citroen in een keukenmachine. Er ontstaat een elastische bal.
-
Verdeel deze in 8 gelijke delen en verdeel elke bal in de siliconen cups (een siliconen vorm voor cupcakes).
-
Als je keramische cups gebruikt, vet ze dan eerst in. Zet de vorm met het deeg 15 minuten in de koelkast. Meng de geitenkaas, twee eieren, wat room, zout, peper en knoflookpoeder. Bewaar één schijfje van de kaas voor de decoratie.
-
Hak de kruiden fijn en meng ze door het kaas-eimengsel. Giet het mengsel in de bakjes met het deeg.
-
Bak de kleine quiches in een voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten gaar. Serveer ze warm met wat kruimels verse geitenkaas erop. Ze zijn ook ideaal voor een picknick.