Courgettesoep met geitenkaas pearls
Courgette gaat goed samen met kaas. De uitgesproken smaak van geitenkaas is een bijzonder verrassende combinatie, die zorgt voor een smaakvolle soep.
Ingrediënten
voor 4 personen2 | courgettes |
1 | ui |
2 | teentjes knoflook |
30 g | platte peterselie, grof gehakt (houd 1 takje achter voor de garnering) |
800 ml | groentebouillon |
No fairytales wraps | |
olijfolie om in te bakken | |
extra vergine olijfolie | |
Peper en zout naar smaak |
Bereiding
-
Snijd de courgettes in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook.
-
Voeg de courgette toe en bak 5 minuten mee. Doe hierna de bouillon bij de pan, voeg toe tot de courgette bijna onder staat.
-
Voeg de peterselie toe en laat de courgette 15 minuten pruttelen. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe.
-
Rooster in de tussentijd de wraps. Strooi de Bettine geitenkaas pearls erover.
-
Serveer de soep in kommen en garneer de soep af met een klein scheutje extra vergine olijfolie, de fijngehakte peterselie en de wraps.