Courgette roosjes met Bettine geitenkaas
Zin om eens verrassend uit de hoek te komen met hapjes? Deze hartige mini taartjes zijn gevuld met courgette, Bettine Grand Cru en heerlijke kruiden. Het ziet er mooi uit, smaakt heerlijk en is helemaal niet zo ingewikkeld om te maken.
Ingrediënten
voor 6 personen4 | plakken bladerdeeg |
1 | gele courgette |
1 | groene courgette |
1 | middelgroot ei |
Olijfolie | |
Bettine Grand Cru (geraspt) | |
2 à 3 tenen | knoflook |
Zout en peper, naar smaak | |
Verse kruiden, zoals peterselie en tijm |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C en laat de bladerdeegvelletjes licht ontdooien.
-
Rasp een stuk van de Bettine Grand Cru, snijd de knoflook fijn en voeg dit toe aan de olijfolie. Breng op smaak met de fijngesneden, verse kruiden en voeg naar smaak peper en zout toe.
-
Snijd ondertussen de gele en groene courgette, gewassen en in de schil, in lange dunne plakken met de kaasschaaf of mandoline.
-
Snijd elk bladerdeegvelletje in 3 gelijke repen.
-
Pak 1 deegreep, en 1 strook courgette. Leg de courgette op het deeg. Zorg dat de courgette er een stuk boven uitsteekt, maar overlapt met het bladerdeeg.
-
Lepel vervolgens wat marinade op de courgettereep. Vouw het bladerdeeg dicht, over (een deel van) de courgette heen.
-
Lepel vervolgens wat marinade op de courgettereep. Vouw het bladerdeeg dicht, over (een deel van) de courgette heen. Rol het deeg op en druk de zijkantjes aan.
-
Klop een ei los. Voeg wat geraspte Bettine Grand Cru, knoflook, zout, peper en de verse kruiden aan het ei toe. Smeer vervolgens het courgetteroosje in met het eimengsel.
-
Bak de courgetteroosjes in ongeveer 25 minuten gaar en blijf tussentijds controleren. Serveer de courgetteroosjes als ze lauwwarm zijn.