Burger met geitenkaas hummus
Hummus is heel makkelijk zelf te maken en dan kan je ook zelf kiezen welke smaak je eraan geeft, zoals geitenkaas. Deze Bettine geitenkaashummus van Deb's Bakery & Kitchen combineert heerlijk met een hamburger en geroosterde aubergine.
Ingrediënten
voor 4 personen4 | (afbak)broodjes |
4 | hamburgers |
1 | aubergine, in plakken |
300 g | kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt |
2 el | tahin |
75 g | Bettine geitenkaas naturel (verpakking 125 g) |
1 | teentje knoflook |
0.5 tl | komijnzaad |
olijfolie | |
peper en zout | |
rucola |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de aubergineplakken op.
-
Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de aubergine in 20 minuten gaar.
-
Pureer voor de hummus de kikkererwten met de tahin, verbrokkelde Bettine geitenkaas, knoflook en komijnzaad met de staafmixer of foodprocessor.
-
Voeg 3 à 4 eetlepels olijfolie toe en pureer tot een gladde, smeuïge hummus. Doe er indien nodig nog wat water of olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout.
-
Bak de hamburgers in een koekenpan met 1 el olijfolie aan beide kanten goudbruin en gaar.
-
Snijd de broodjes doormidden, bestrijk de bodem met een royale laag hummus, beleg met de aubergine, hamburger en rucola en leg de bovenkant van het broodje erop.