Borrelplank met Bettine No3 en geroosterde druiven en kruidenolie
Ingrediënten
voor 6 personen1 | stokbrood |
250 g | rode druiven |
3 el | honing |
100 ml | olijfolie |
1 bosje | gemengde kruiden; salie, tijm, peterselie en oregano |
1 tl | roze peper |
1/2 | citroen |
1 | courgette |
500 g | groene asperges |
1 stuk(s) | Bettine No3 |
50 g | pecannoten |
zout en versgemalen peper |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snijd het stokbrood in dunne plakken en kwast de plakken in met de olijfolie. Verdeel ze over een met bakpapier bekleedde bakplaat.
-
Hussel de druiven om met de honing en een theelepel olie en doe in een ovenschaal. Bak de druiven en de crostini’s 10 minuten in de oven, tot de crostini’s krokant en bruin zijn en de druiven openbarsten.
-
Maak ondertussen de kruidenolie; hak hiervoor de kruiden grof en doe ze in een keukenmachine met de roze peper, 75 ml olie en het sap van de halve citroen. Maal tot een fijne kruidenolie en breng op smaak met zout en peper.
-
Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de courgette in schuine plakken en snijd de kontjes van de asperges. Hussel de courgette en asperge om met de overige olijfolie en grill ze aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan.
-
Zet de Bettine No.3 op het midden van een grote borrelplank. Verdeel de crostini’s, druiven, asperges en courgettes rondom.
-
Besprenkel met de kruidenolie en garneer met grof gehakte pecannoten. Laat iedereen zelf de crostini’s beleggen met de Bettine No.3, druiven en groenten.