#bettinerecepten
Baklava met geitenkaas
Ontdek een verrassende twist op de klassieke baklava met dit heerlijke recept voor baklava met Bettine geitenkaas. Het zoete en knapperige gebak wordt gecombineerd met de romige en lichtzoute smaak van geitenkaas, wat resulteert in een unieke en smaakvolle lekkernij.
Totale tijd
90 minuten
Ingrediënten
voor 8 personen50 g | pistachenoten |
50 g | blanke amandelen |
75 ml | honing |
1 tl | gemalen kardemom |
8 vellen | filodeeg |
80 g | boter |
100 g | Bettine geitenkaas Pearls |
75 g | dadels |
siroop | |
50 g | suiker |
50 ml | water |
rozenwater(optioneel) |
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Rooster de pistache- en amandelnoten in een droge koekenpan tot dat deze goudbruin van kleur zijn. Wanneer de noten afgekoeld zijn, hak je deze in fijne stukjes.
- Snijd de dadels in kleine stukjes en smelt ondertussen de boter.
- Mix de noten met de steviala honing, de kardemon, de bolletjes geitenkaas en de dadels in een food processor of blender.
- Leg een vel filodeeg met de lange zijde naar je toe en bestrijk deze met gesmolten boter (zorg er voor dat de vellen filodeeg vervolgens weer bedekt blijven door de vochtige theedoek, dit voorkomt scheuren).
- Verdeel aan de onderkant in het midden 1 eetlepel van de vulling. Vouw de rechter- en linkerzijkant over de vulling en rol het deeg op tot een loempia. Leg het rolletje op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het rolletje met de gesmolten boter.
- Maak zo nog 7 rolletjes. Bak de rolletjes in circa 10-12 minuten in het midden van de oven goudbruin.