Emmi-Event-LR-0202
#bettinerecepten

Salade met geitenkaas, mango en gerookte kip

Frisse zomerse maaltijdsalade van Lekker eten met Linda. Het is een geitenkaas salade met een twist. Maak zelf geitenkaasballetjes en rol dit door noten granola. Het resultaat is een heerlijke smaakexplosie van zachte geitenkaas met honing en een crunchy korstje van granola.

  • Verse geitenkaas
  • Hoofdgerechten
  • Salades
  • Nieuw
  • Zomer
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
320 g pasta naar keuze
2 rijpe mango's
320 g gerookte kip
1 rijpe avocado
150 g rucola
50 g (noten)granola
125 g Bettine geitenkaas honing
2 el mosterd
2 el honing
snuf zeezout
4 el olijfolie

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  • Snijd de schil van de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de gerookte kip in blokjes. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees voorzichtig met een lepel uit de schil en in blokjes.
  • Meng de mango, kip, avocado, rucola en afgekoelde pasta door elkaar.
  • Hak de granola fijn en spreid uit over een bord. Verdeel de geitenkaas plakjes in vieren. Draai tot een balletje en rol door de granola.
  • Meng de mosterd, honing, zout en olijfolie door elkaar.
  • Verdeel de geitenkaas balletjes over de salade en giet de dressing erover.
Landscape background 3840x2160
Bettine Honing 125 gram
Bettine Honing 125g

Bettine geitenkaas met honing wordt gemaakt van 100% verse geitenmelk. De honing wordt door de geitenkaas heen gemengd, dit resulteert in een lekkere zoete smaak van de kaas. Proef de ambachtelijke smaak op een broodje, in de salade of gezellig bij de borrel. De Bettine geitenkaas met honing won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een gouden én zilveren award.