#bettinerecepten
Salade met geitenkaas, mango en gerookte kip
Frisse zomerse maaltijdsalade van Lekker eten met Linda. Het is een geitenkaas salade met een twist. Maak zelf geitenkaasballetjes en rol dit door noten granola. Het resultaat is een heerlijke smaakexplosie van zachte geitenkaas met honing en een crunchy korstje van granola.
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen320 g | pasta naar keuze |
2 | rijpe mango's |
320 g | gerookte kip |
1 | rijpe avocado |
150 g | rucola |
50 g | (noten)granola |
125 g | Bettine geitenkaas honing |
2 el | mosterd |
2 el | honing |
snuf | zeezout |
4 el | olijfolie |
Bereiding
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
- Snijd de schil van de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de gerookte kip in blokjes. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees voorzichtig met een lepel uit de schil en in blokjes.
- Meng de mango, kip, avocado, rucola en afgekoelde pasta door elkaar.
- Hak de granola fijn en spreid uit over een bord. Verdeel de geitenkaas plakjes in vieren. Draai tot een balletje en rol door de granola.
- Meng de mosterd, honing, zout en olijfolie door elkaar.
- Verdeel de geitenkaas balletjes over de salade en giet de dressing erover.