#bettinegeitenkaas
Pompoen carpaccio met Bettine geitenkaas pearls
Voorbereidingstijd
25 minuten
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen1 | hals van een kleine flespompoen |
1 | chioggia biet |
1/2 | kleine rode ui |
1/2 | citroen |
100 g | cherrytomaten |
500 ml | paddenstoelenbouillon |
1 | flinke hand rucola |
1 bakje | Bettine Pearls |
1 hand | walnoten |
4 tl | truffelolie |
zout en peper naar smaak | |
extra nodig: mandoline |
Voorbereiding
-
Bereidingswijze
- Verwarm de grill van de oven voor.
- Snijd de flespompoen met een mandoline in plakken van 2 mm. Schil de chioggia biet en snijd deze in plakken van 1 mm dik. Snijd de rode ui in dunne reepjes. Meng met het sap van de citroen en zet opzij. Halveer de cherrytomaten en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaatje. Rooster ze 5 minuten onder de grill.
- Breng de bouillon aan de kook en blancheer hierin de pompoen plakken in 3 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Verdeel de pompoen plakken over vier borden, leg de uien reepjes, chioggia biet en rucola er in het midden bovenop. Verdeel de Bettine Pearls en gepofte tomaatjes erover en verkruimel de walnoten boven de bordjes. Bestrooi met zout en versgemalen peper en besprenkel met de truffelolie.