Historie
Johan Ewijk, veevoervoorlichter, ziet een 'Te huur'-bordje bij een boerderij aan de Bankenstraat in Etten-Leur. Zijn boerenhart besluit: verhuizen. Met beperkte financiële middelen kan hij geen koeien veroorloven, maar twee geitjes zijn een goed begin. En zo begint het.
In 1986 wordt Johan door een Belgische geitenkaasfabrikant gevraagd om 100.000 kilo geitenkaas te leveren, wat 700.000 liter melk vereist. Johan gaat akkoord en regelt boeren om aan de vraag te voldoen. Hij ontvangt zelfs een renteloze lening van 5.000 gulden voor een pasteur, de essentiële machine om meer geitenkaas te produceren.
Bettine verwelkomt Uniekaas als klant in 1987, wat het begin is van een langdurige samenwerking. In 1990 breekt Bettine door in Nederlandse supermarkten dankzij de samenwerking met Albert Heijn.
Door een uitslaande brand wordt het hele bedrijf verwoest. Johan handelt direct en regelt dat 2 concurrenten zijn melk ophalen om er kaas van te maken. Gedurende een jaar zorgde Johan er zo voor dat hij kon blijven voldoen aan de vraag en bouwde met toewijding een nieuwe, verbeterde kaasmakerij.
Hoewel koeienkaas nog steeds veruit de favoriet is, wordt geitenkaas in Nederland steeds populairder. Johan besluit zich te richten op de productie van zachte geitenkaas, in plaats van harde geitenkaas.
Bettine Grand Cru is verkozen tot beste geitenkaas ter wereld op de Nantwich International Cheese Show in Engeland. De vakjury koos deze kaas als winnaar uit 2140 inzendingen.
Sybren, Johan's zoon, keert terug als commercieel directeur na ervaring elders.
Sinds 2017 is er een nieuw kantoorpand geopend op de Nieuwe Donk in Etten-Leur. Naast kantoorruimte wordt hier ook grotendeels van de productie verwerkt en gemaakt.
Met hard werken, doordachte keuzes en een vleugje geluk is Bettine ver gekomen sinds de start met slechts twee geitjes. Met durf en vastberadenheid hebben we bewust onze eigen koers gekozen. Nog altijd probeert Sybren het familiegevoel te bewaren, ook al werken er nu maar liefst 140 mensen in het bedrijf.