#bettinerecepten
Zalm uit de oven met geitenkaas
De combinatie van zalm en geitenkaas is echt verrassend lekker!
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen1/2 | citroen |
2 el | olijfolie |
2 el | gedroogde Italiaanse kruiden |
4 | verse zalmfilets |
120 g | Bettine geitenkaas naturel |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de olie, citroenrasp, Italiaanse kruiden in een kom en breng op smaak met peper. Snijd de zalmfilet in gelijke stukken, wrijf in met peper, zout en citroensap.
-
Leg de stukken zalm naast elkaar in het bakblik. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op de zalm. Sprenkel het kruidenmengsel erover. Bak de zalm in het midden van de oven in 10-15 min. gaar, tot de geitenkaas begint te kleuren.