verse zalm carpaccio
#bettinerecepten

Verse zalm carpaccio met geitenkaas

Wil je indruk maken met een mooi voorgerecht zonder hiervoor uren in de keuken te staan? Zie hier dit geweldige recept dat in een mum van tijd op tafel staat. Het enige wat tijd kost is het marineren van de zalm en dat maakt dat jij lekker even iets anders kunt doen.

Totale tijd 75 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
200 g zalmfilet
2 el kappertjes
rasp van 1 limoen
125 g Bettine geitenkaas naturel
20 stuk(s) mini meringue
2 stuk(s) bosui, fijngesneden
Olijfolie
1 tl kristalsuiker
2 takjes dille
Zout en peper, naar smaak
0.5 tl chili flakes

Bereiding

  1. Snijd de bieslook zeer fijn en voeg deze toe aan 6 el olijfolie. Breng op smaak met suiker, chiliflakes, peper en zout.

  2. Snijd de verse zalmfilet in kleine stukjes, en leg in de marinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de zalm minstens 1 uur marineren in de koelkast.

  3. Verhit olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en frituur de kappertjes in ongeveer 2 minuten tot ze krokant en lichtbruin van kleur zijn.

  4. Plaats de zalm stukjes met de Bettine geitenkaas stukjes om en om in een rechte lijn op het bord.

  5. Werk het geheel af met de gefrituurde kappertjes, meringue, bosui, limoenrasp en dille.

Tip: Maak dit gerecht gerust voordat je gasten er zijn, het enige wat je nog hoeft te doen als je gasten er zijn is de borden netjes opmaken en de complimenten in ontvangst te nemen. 

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.