tosti geitenkaas pesto olijven
#bettinerecepten

Tosti met geitenkaas, pesto en olijven

Jezelf verwennen met een lekkere lunch doe je zo! Een tosti is altijd een goed idee en helemaal als je die net even anders belegt. Met homemade pesto komt de gerijpte geitenkaas goed tot zijn recht.

  • Vegetarisch
  • Gerijpte geitenkaas
  • Lunch
  • Recepten
  • Brood
  • snel & makkelijk
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
8 schijf / schijven landbrood
1 rol Bettine gerijpte geitenkaas, in plakken
16 zwarte olijven, in plakjes
Pesto
20 g verse basilicumblaadjes
60 g Parmezaanse kaas
40 g pijnboompitten, geroosterd
100 ml olijfolie
peper en zout
optioneel: 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Verwarm het tosti-ijzer voor en maak de pesto door alle ingrediënten behalve de peper en zout met elkaar te pureren met de staafmixer of foodprocessor. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

  2. Bestrijk een snee landbrood met pesto, beleg met de plakken Bettine geitenkaas en verdeel er de olijven over. Leg er een snee landbrood op en grill de tosti tot deze goudbruin is en de kaas gesmolten.

  3. Serveer met extra pesto.

Dit recept is afkomstig van Deb's Bakery & Kitchen

Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.