Spinaziesalade met geitenkaasbitterballen
Derya van @melengec_food_blog uit Engeland verraste ons met een recept dat zij gemaakt heeft met onze Bettine geitenkaas. Wat een mooie, makkelijke en vooral lekkere salade!
Ingrediënten
voor 2 personen200 g | Bettine geitenkaas Naturel |
70 g | meel |
100 g | cornflakes kruimels (of panko) |
verse rozemarijn | |
1 | ei |
150 g | babyspinazie (gewassen) |
2 | wortels |
1 handjevol | walnoten |
sinaasappelschijfjes | |
olijfolie |
Dressing | |
---|---|
3 el | olijfolie |
1 el | citroen |
Bereiding
-
Om de kruimels te maken, doe je de cornflakes in een keukenmachine met een mes. Maal de cornflakes tot je kruimels hebt van de grootte die jij wilt. Als je geen keukenmachine hebt, kun je de kruimels maken door de cornflakes in een koeltas te doen en er met een roller op te tikken. Je kunt eventueel ook panko kopen bij jouw supermarkt.
-
Rol van ieder schijfje een bolletje ter grootte van een walnoot.
-
Klop het ei los in een klein schaaltje. Doe de bloem in een tweede schaal. In een derde schaal doe je de cornflakes kruimels / panko.
Schenk ondertussen voldoende olie in een anti-aanbakpannetje en wacht tot de olie heet is. Rol ondertussen de geitenkaasballen door de bloem, daarna door het ei en daarna door de kruimels/panko. Bak de geitenkaasbitterballen in de olie tot ze rondom goudbruin zijn. Let op, want dit kan heel snel gaan! -
Leg de geitenkaasbitterballen na het bakken kort op een stukje keukenrol om overtollige olie te verwijderen.
Verdeel de babyspinazie over de borden. Snijd de wortelen in reepjes met een dunschiller en verdeel deze over de salade. Schep de salade voorzichtig om met de rozemarijn, walnoten en de sinaasappelschijfjes. -
Meng de 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel citroensap en breng deze op smaak met een snufje zout en peper. Sprenkel over de salade en verdeel de geitenkaasbitterballen over de salade.
Serveer de overige dressing los bij de salade. Enjoy! ♥