Spinaziepasta met Bettine pearls - 3840x2160px
#bettinerecepten

Spinaziepasta met geitenkaas Pearls

Verbeter je pesto door er spinazie aan toe te voegen. Niet alleen vormt dit een fantastische smaakcombinatie met Bettine geitenkaasparels en bacon, maar het voegt ook stiekem extra groenten toe aan je maaltijd, zonder dat je het merkt.

  • Hoofdgerechten
  • Lente
  • Herfst
  • Zomer
  • Winter
  • Geitenkaasbolletjes
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
300 g penne/rigatone
1 (bio) citroen
30 g basilicum
120 g (baby) spinazie
1 teen knoflook
50 g geroosterde pijnboompitten
4 el olijfolie
100 g ontbijtspek
100 g Bettine geitenkaas Pearls
staafmixer met hakmolen

Voorbereiding

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
    2. Rasp ondertussen de citroen en snijd de vrucht in parten. Doe een deel van de spinazie, citroenrasp, basilicum, knoflook, 30 gram pijnboompitten, olie, zout en peper in een blender. Mix tot een gladde massa. Voeg de rest van de spinazie toe en blend opnieuw.
    3. Verhit een pan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant.
    4. Voeg de saus toe aan de pasta en warm 2 min. door. Voeg eventueel wat kookvocht toe.
    5. Verdeel de pasta over borden, verkruimel het spek en verdeel samen met de geitenkaasbolletjes erover. Garneer met de pijnboompitten, wat basilicum en versgemalen peper. Lekker met een partje citroen.
       
Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!