#bettinerecepten
Simpele voorjaarssalade met geitenkaas
Een eenvoudige, snelle salade vol vitamines die je in een handomdraai op tafel tovert.
Totale tijd
10 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen200 g | gemengde sla |
75 g | cherrytomaatjes |
2 | snoepkomkommers in plakjes gesneden |
50 g | blauwe bessen |
4 à 6 | dadels |
3 el | geroosterde zonnebloempitten |
75 g | Bettine geitenkaas naturel |
Balsamico dressing | |
---|---|
2 el | balsamico azijn |
1 tl | dijon mosterd |
1.5 tl | honing |
1 el | citroen |
2 el | olijfolie |
zout en peper naar smaak |
Bereiding
-
Was of schil de komkommer en snijd deze in gelijkmatige schijfjes. Was en snijd de tomaten en dadels in schijfjes. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin.
-
Meng de sla, tomaten, dadels, blauwe bessen en komkommer met de dressing. Bestrooi met de zonnebloempitten en verbrokkel de geitenkaas erboven.
-
Dressing
Meng de balsamico-azijn, citroensap, mosterd en honing en breng op smaak met zout en peper. Klop met een garde de olie erdoor. Bewaar de overgebleven dressing 1 week in de koelkast.