#bettinerecepten
Salade met appel, blanke rozijntjes, walnoten en Bettine geitenkaas pearls
Deze frisse salade met appel, sla, geitenkaas pearls, rozijntjes en walnoten is heerlijk bij de lunch, maar kan ook uitstekend als avondmaaltijd gegeten worden met bijvoorbeeld een vers gesneden (stok)brood erbij. Deze lekkere salade met geitenkaas en appel heeft Truusje van de Sandwichformule gemaakt.
Totale tijd
15 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen100 g | Bettine geitenkaas pearls |
150 g | sla melange |
1 | fuji appel |
1 | kleine rode ui |
1 | handje blanke rozijntjes |
1 | handje walnoten |
Voor de dressing: | |
---|---|
3 el | olijfolie |
1 el | appelazijn |
1 tl | mosterd |
1 tl | honing |
Bereiding
-
- Begin met het maken van de dressing. Klop de appelazijn, mosterd, honing en een beetje peper en zout door elkaar.
- Giet vervolgens al roerend de olijfolie erbij.
- Snipper het rode uitje ragfijn. Snijd de appel in schijfjes of blokjes. Hak of breek de walnoten grof.
- Hussel de dressing door de salade. Verdeel de rode ui, rozijntjes, walnoten en stukjes appel erover.
- Top de salade af met de Bettine geitenkaas pearls.