
#bettinerecepten
Romige eenpans tomatenorzo met geitenkaas
Een heerlijke, romige eenpansmaaltijd met tomaten-orzo en geitenkaas. Makkelijk te bereiden, vol smaak en perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd!
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen1 | ui |
0,5 | rode peper |
250 g | cherrytomaten |
1 el | olijfolie |
1 tl | venkelzaad |
400 g | tomatenblokjes met Italiaanse kruiden (blik of pak) |
300 g | orzo (pasta) |
500 ml | groentebouillon van tablet |
125 g | Bettine verse geitenkaas naturel |
verse basilicum (plantje) |
Voorbereiding
-
- Snipper de ui. Snijd de rode peper fijn. Halveer de cherrytomaatjes.
- Verhit de olie in de pan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de rode peper en het venkelzaad en fruit 1 min. mee.
- Voeg de cherrytomaten toe en bak 2 min. mee.
- Voeg de tomatenblokjes, orzo en bouillon toe, roer goed door. Breng opnieuw aan de kook. Kook 10 minuten, of tot de pasta gaar is.
- Snijd de helft van de basilicum fijn. Verkruimel de geitenkaas. Roer de fijngesneden basilicum en de helft van de geitenkaas door de orzo.
- Serveer de pasta in een diep bord. Garneer met de rest van de geitenkaas en de blaadjes basilicum. Breng royaal op smaak met versgemalen peper.