Portobelloburgers van de BBQ
Portobello’s zijn grote stevige champignons die je goed kunt vullen. Door ze op elkaar te leggen met een vulling van groenten en geitenkaas ertussen, krijg je een heerlijke burger!
Ingrediënten
voor 4 personen200 g | Bettine gerijpte geitenkaas, in plakken |
8 | portobello’s |
1 | aubergine, in plakken |
8 | plakken tomaat |
10 | ansjovisfilets, in stukjes |
1 tl | provençaalse kruiden |
0.5 tl | chilivlokken |
peper en zout | |
olijfolie |
Bereiding
-
Verwarm de barbecue voor en zorg dat de kooltjes goed smeulen.
-
Verhit een grillpan op hoog vuur, bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en bestrooi ze met wat peper en zout. Grill de plakken aan beide kanten gaar. Dit kan natuurlijk ook op de barbecue op een rooster.
-
Maak de portobello’s schoon en snijd het steeltje eruit. Bestrooi met peper en zout.
-
Leg op beide helften een plak tomaat, een plak aubergine en bestrooi met de Provençaalse kruiden en chilivlokken.
-
Verdeel over één portobello de stukjes ansjovis en leg er de geitenkaas op.
Leg de andere portobello er goed op en leg ze voorzichtig op de barbecue.
Grill de portobelloburger aan beide kanten in ongeveer 20 minuten gaar.