#bettinerecepten
Pittige pompoen met linzen, quinoa en whipped geitenkaas
Voor deze herfstdagen een heerlijk pittig pompoengerecht met linzen, quinoa en whipped geitenkaas. Ook nog eens een eiwitrijk gerecht met maar liefst minimaal 25 gram eiwit per persoon!
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen1 | middelgrote pompoen |
1 | bakje trostomaatjes |
200 g | beluga linzen (gedroogd) |
70 g | quinoa |
50 g | geroosterde walnoten |
250 g | Bettine geitenkaas naturel |
75 g | volle kwark |
2 el | honing (of agave siroop) |
0,5 | citroen (sap) |
1 el | paprikapoeder |
1 el | knoflookpoeder |
1 tl | rode pepervlokken |
2 el | olijfolie |
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de pompoen in schijven en verwijder de pitten.
- Meng het paprikapoeder, het knoflookpoeder en de rode pepervlokken met de olijfolie. Besmeer hiermee de snijvlakken van de schijven pompoen. Schuif de pompoen in het midden van de oven en bak in ca. 35 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de pompoen).
- Zet de laatste 5 minuten van de oventijd de trostomaatjes ook in de oven om even mee te roosteren.
- Meng voor de whipped geitenkaas met een staafmixer de geitenkaas, de kwark, de honing, het citroensap en wat versgemalen peper tot een smeuïge saus.
- Kook intussen zowel de linzen als de quinoa volgens de verpakking gaar. Giet de linzen en quinoa af. Meng ze door elkaar.
- Serveer de linzen en quinoa met de geroosterde pompoenschijven, de trosmaatjes en de whipped geitenkaas. Rits hierover het groen van de takjes tijm, strooi er nog wat versgemalen peper over en serveer.